Школе за 21. век – British Council

19/01/2021

Школе за 21. век је амбициозни трогодишњи образовни програм вредан 10 милиона фунти који је осмислила и спроводи организација British Council, а финансира Влада Уједињеног Краљевства.

Циљ овог програма, који се реализује у партнерству с надлежним образовним институцијама земаља учесница је да милион ученика узраста 10-15 година стекне вештине критичког мишљења и решавања проблема. Поред стицања вештина критичког мишљења и решавања проблема, деца ће усвојити практичне вештине програмирања и имати прилику за усавршавање својих вештина кроз програмирање физичких уређаја

Наша школа је имала част и привилегију да буде међу првима у којој се реализује овај програм. Као резултат тога били смо домаћини семинара у новембру 2019., на коме су још учествовале школе из Деспотовца, Плажана, Војске, Кушиљева, Седлара и Великог Поповића. Такође из овог програма произишао је велики број пројеката, као и освојено место на Републичком такмичењу. Више о Републичком такмичењу можете прочитати овде. У наставку можете погледати како текла обука и пројекте који су произишли из ње.

Skip to content